Accessibility Tools
Prof.înv.primar, COMAN MARIA
Motivația reprezintă un proces psihic important pentru că ea impulsionează, declanșează acțiunea, iar acțiunea prin intermediul conexiunii inverse influențează însăși baza motivațională și dinamica ei.
Motivația este o sursă de activitate și de aceea este considerată ”motorul personalității”. Acest proces psihic are rol deosebit de important în activitatea de învățare a elevului și în consecință în formarea personalității acestuia.
Motivația învățării se subsumează sensului general al conceptului de motivație și se referă la totalitatea factorilor care îl mobilizează pe elev la o activitate menită să conducă la asimilarea unor cunoștinte, la formarea unor priceperi și deprinderi.
Dragii noștri,
Bine ați venit la Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, ne bucurăm să ne revedem!
A venit din nou toamna, numărăm bobocii și..., momentul revederii mă bucură cel mai mult. Se deschid din nou porțile universului cunoașterii: copiii vor înțelege ce însemnă cuvântul "COLEG", noi prieteni și, cu o mare poftă de muncă, cu încredere într-un nou început.
Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, împreună cu toți factorii educaționali, asigură elevilor șanse egale de studiu, protecție socială, dezvoltare intelectuală, a calităților și aptitudinilor fiecăruia prin întărirea și diversificarea laturii formative a procesului educațional pentru a fi capabili să-și aleagă viitorul potrivit și să se adapteze unei societăți dinamice.
AVANTAJELE LECTURII
„Cititul este pentru minte la fel ca și exercițiile fizice pentru corp” – gândul este argumentat de studii serioase și confirmat de personalități, care au încercat, cu diverse ocazii, să demonstreze acest adevăr. Tot mai multe studii, realizate pe diverse meridiane, demonstrează influența benefică a lecturii asupra minții. Se accentuează, în special, importanța lecturii textelor mari și învățarea textelor, în special a poeziilor, pe de rost.
ROLUL EDUCAȚIEI
Educația are și a avut dintotdeauna roluri multiple pentru individ și pentru societate.
Familia şi şcoala sunt factori esenţiali în educarea copilului.
"Cei şapte (acum șase) ani de acasă" ar trebui să fie anii în care copilul capătă deprinderile şi educaţia necesară vieţii în lume.
Este firesc pentru părinţi să-şi dorească să aibă copii frumoşi, sănătoşi, bine educaţi.
Pentru asigurarea succesului şcolar elevul trebuie pus în centrul activităţii, fiindu-i conectate simţirea, gândirea şi voinţa.
Niciun eveniment |